Site Overlay

Bereidingswijze

Kalfsentrecote
Kalfsentrecote is gesneden van de dunne lende en wordt gekenmerkt door het vetrandje. Laat het vetrandje tijdens de bereiding zitten, dat geeft extra smaak.

Bakken of grillen: 6-8 min.

Kalfsribeye
Kalfsribeye is iets gemarmerd met een ‘oog’ vet. Door het vetje blijft het vlees lekker mals tijdens bereiding en is het erg smaakvol.

Bakken of grillen: 3-5 min.

Kalfs premium steak / Toscaanse steak
De kalfssteak is snel om en om te bakken. Kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden. 

Bakken of grillen: 4-7 min.

Kalfs T-bone
Kalfs-T-bone is vernoemd naar het T-vormig bot. Aan de ene kant van het bot zit het vlees van de dunne lende en aan de andere kant de kalfshaas. Als het ware een kalfsentrecote en kalfstournedos, gescheiden door een bot.

Bakken of grillen: 6-8 min.

Kalfsoester
Kalfsoester is een klein maar smaakvol stukje vlees afkomstig van de achtervoet. Dit is het magere deel van het kalf, hierdoor hoeft de oester slechts kort om en om gebakken te worden.

Bakken of grillen: 6-8 min.

Kalfs spareribs
Kalfs spareribs komen uit de rug van het  kalf. Onze spareribs zijn reeds voorgegaard. Ideaal voor op de barbecue.

Oven: 10-12 min. op 190˚.

Kalfshamburger
De kalfshamburger is gemaakt van 100% kalfsvlees. De smaak is zacht en combineert goed met verse kruiden en specerijen.

Bakken, barbecueën of grillen: 4-7 min.

Kalfsgehakt 
Kalfsgehakt is 100% gemalen kalfsvlees van magere restdelen. Is erg delicaat van smaak. Ook heerlijk om te gebruiken in pastagerechten of salades. 

Bakken: 10-12 min. | Braden: 18-20 min. 

Wienerschnitzel (ongepaneerd en gepaneerd)
De échte wienerschnitzel is gemaakt van platgeslagen kalfsvlees. De schnitzels zijn al gepaneerd. 

Bakken, grillen of frituren: 5-8 min.

Kalfslever
Kalfslever is de fijnste soort lever, met een zeer verfijnde en zachte smaak. De lever kan gebloemd worden, maar is ook heerlijk met gebakken ui en spekjes. Wat rosé van binnen is de lever het lekkerst. 

Bakken of grillen: 6 min. 

Kalfsworstenbroodje
Dit kalfsworstenbroodje is gevuld met heerlijk gekruid kalfsvlees. Een makkelijk en smakelijke snack waarin het kalfsvlees nog steeds tot zijn recht komt.

Oven: 6-8 min. op 180˚.